Seiten

Nerede oy Kullanacağım 2011 Milliyet

Sunday, June 12, 2011 Posted by Unknown , Tag Tag :

Nerede oy Kullanacağım 2011 Milliyet - www.ysk.gov.tr seçmen listeleri! 2011 Haziran Genel Seçimi'nde nerede oy kullanacağım?

Milletvekili genel seçiminde oy kullanacak seçmenlerin bilgilerinin güncellenmesi amacıyla seçmen listeleri muhtarlıklarda dün askıya çıkarıldı. Vatandaşların, muhtarlıklar veya YSK internet sitesinden TC kimlik numaralarına göre düzenlenen listeleri kontrol ederek isimleri bulunmadığı takdirde nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Nerede oy kullanacaksınız? Tıklayın!

Listeler 31 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Yeni yerleşim sebebiyle seçim çevrelerinde değişiklik olan ilçe seçim kurullarınca, güncelleştirme ve muhtarlık bölgesi askı listelerinin düzenlenmesi ile sandıkların numaralandırılması işlemleri, yeni durum esas alınarak yapılacak.

Seçmen olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993 ve önce doğumlular, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen, öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunan ve nüfus olay bilgisi değişen Türk vatandaşları, adres kayıt sistemine kayıt olmaları ve belirtilen işlemleri yapabilmeleri için ilgili nüfus müdürlüğüne başvuracaklar.
Kılıçdaroğlu bu kez kesin oy kullanabilecek:)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi, Çankaya Çukurambar Mahalle Muhtarlığındaki seçmen listelerinde yer aldı.

Çukurambar Mahalle Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak,”Kayıtlarda herhangi bir sıkıntı yok. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu eğer evinde olursa Arjantin İlköğretim Okulu’nda oy kullanacak. Ankara dışında olursa kendisi milletvekiliolduğu için 81 ilin herhangi birinde oyunu kullanabilecek” dedi.
Google Adsense Here

Related Post



 
Copyright © 2011 Blogger Indonesia™ All Rights Reserved - Powered By Google Blog Search - Index By Google